catrinfacemewebb

Jag är 66 år, bor och verkar i Kalix-Nyborg sedan drygt 35 år. Jag är född och uppvuxen i Bäckliden, Västerbotten.

En liten by mellan Skellefteå och Umeå ”mitt i skogen” som min käre Calle uttrycker det! Bäckliden är fortfarande mitt paradis och egna Serengeti. Där samlar jag intryck från naturen och spanar på djur och hämtar nya krafter.

Jag utbildad dekoratör & bildlärare och har  4-års konstskoleutbildning vid Solviks konstlinje och Gerlesborgskolan i Bohuslän samt många kortkurser i bagaget.
Jag  har i hela mitt vuxna liv arbetat med konst dels genom mitt yrke som bildlärare och som utövande konstnär. Jag brinner för konsten i alla former och mitt tredje engagemang har varit inom konstföreningsrörelsen i många år.

Hösten 2017  avslutade jag min lärargärning vid Furuhedsskolan i Kalix. Inriktningen Bild & formgivning  har en stor plats i mitt hjärta då jag hade hade glädjen att starta inriktningen 1993 och har sedan dess tillsammans med mina duktiga kollegor utvecklat och kämpat för dess existens i flera år. Idag  har Estetiska programmet en självklar plats i gymnasieskolan i Kalix! Det känns bra i bildlärarhjärtat!

I mars 2018 hade jag min stora separatutställning med temat  ” En bildlärares konstnärliga resa” i Kalix konstförenings regi. Det blev ett fint  avslut på mitt yrkesliv som bildlärare.

Trevliga konsthändelser 2019 var Konstrundan helgen  25-26/ maj i KiNs regi och sommarens konsthändelse på Littlefjellet i Norge 1-7 juli  där jag deltog i konstprojektet ”Konst i Natur med skulpturer/ installationer på högfjället. Året avslutades med att jag deltog i den jurybedömda konstkalendern på Kallax flygplats med ett verket ”Flyende kvinna”. Såg fram emot ett nytt spännande konstår 2020 som tyvärr gick om intet. Det började bra med KiNs jubileumsutställning. Utställningen har visats i Kiruna, Luleå och Piteå Coronan till trots. Nu hoppas jag verkligen  att  2021 ska bli ett bättre år för oss alla. 

Jag arbetar till stor del med fotobaserade digitala verk men även med skulptur och grafik. 
Min konstnärliga bana började med  akvarellmåleri och jag älskar fortfarande ljuset, det transparenta, genomlysta. Lager på lager  som skapar djup och flera dimensioner. Den upplevelsen söker jag numera inom digitalt foto  och vill förmedla i mina digital verk. Jag kallar mina verk för digital blandteknik när andra tekniker ingår och när jag arbetar med flera lager av foton som är det digitalt foto. Mina ”rena foton” kallas  foto på utställningslistor och hemsidan.
Många av mina naturfoton kommer från mina tre favoritställen Kalix-Nyborg, Bäckliden och Skogsborg på Tjörn. Jag kommer även att lägga upp foton från våra längre resor efter hand. 

Mina fotografier och digitala verk säljs i numrerade upplagor ( Max 7 ex per bild i det flesta fall)  

Kontakta mig gärna för utförligare  information!

Varma hälsningar/ Catrin

2 reaktioner på ”Personligt Om Catrin …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.