catrinfacemewebb

Jag är 64 år, bor och verkar i Kalix-Nyborg sedan drygt 34 år. Jag är född och uppvuxen i Bäckliden, Västerbotten.

En liten by mellan Skellefteå och Umeå ”mitt i skogen” som min käre Calle uttrycker det! Bäckliden och min skogsfastighet är fortfarande mitt paradis och egna Serengeti. Där samlar jag intryck från naturen och spanar på djur och hämtar nya krafter.

Jag utbildad dekoratör & bildlärare och har  4-års konstskoleutbildning och många kortkurser i bagaget oftast  vid Gerlesborgsskolan i Bohuslän.
Jag  har i hela mitt liv arbetat med konst genom mitt yrke som bildlärare och som utövande konstnär. Jag brinner för konsten i alla former och mitt tredje engagemang har varit inom konstföreningsrörelsen i många år.

Hösten 2017  avslutade min jag bildlärarkarriär vid Furuhedsskolan i Kalix. Inriktningen Bild & formgivning vid Estetiska programmet  har en stor plats i mitt hjärta då jag startade programmet 1993 och har sedan dess tillsammans med mina duktiga kollegor utvecklat och kämpat för dess existens i flera år och idag  har Estetiska programmet en självklar plats i gymnasieskolan i Kalix!  Det känns bra i bildlärarhjärtat!

 Jag har sedan oktober 2017 arbetat med mitt bildskapande på heltid och hade i mars 2018 min stora separatutställning med temat  ” En bildlärares konstnärliga resa” i Kalix konstförenings regi. En perfekt avslutning på mitt yrkesliv som lärare.

 Några av årets roliga konsthändelser är KiNs Konstrunda helgen  25-26/ maj i år och sommarens underbara vecka hos Gunn Morstöl i Isfjorden Norge 1-7 juli 2019 dör jag deltog i konstprojektet ”Konst i Natur med skulpturer/ installationer på högfjället.Konståret 2019 avslsutades med att jag deltog i den jurybedömda konstkalendern på Kallax flygplats med ett verk liksom Kalix medlemsutställning. Ser fram emot ett nytt oskrivet konstår som börjar med  KiNs jubileumsutställning: Det ska bli skoj! 

De senaste åren har jag till största delen arbetat med foto och fotobaserade digitala verk men även med skulptur och grafik. 
Jag började min konstnärliga bana som akvarellmålare och älskar fortfarande ljuset, det transparenta,genomlysta och lager på lager i som skapar djup och flera dimensioner. Den upplevelsen söker jag numera inom fotokonsten och mina digital verk. 
Många av mina naturfoton kommer från mina tre favoritställen Kalix-Nyborg, Bäckliden och Skogsborg på Tjörn. Jag kommer även att lägga upp foton från våra resor efter hand. 

Mina fotografier och digitala verk säljs i numrerade upplagor ( Max 10 ex per bild).

Kontakta mig gärna för utförligare  information!

Varma hälsningar/ Catrin

2 reaktioner på ”Personligt Om Catrin …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.