Från nyutslagen syren i midsommartid till värmebölja och högsommar och nu tillbaka på ruta ett vad gäller sommarvärme, men ändå rätt skönt !

Själv har jag pustat mycket över värmen som nästan omöjliggör arbete och mygg, knott och annat otyg som gör livet surt när man vill gå i short och linne! Ett bad har det blivit och hoppas på flera denna sommar. Blomman jag gärna vill möta varje år är nattviolen och älskar mina midsommarblomster. Björktrastungar har jag fått följa och på midsommarafton ett möte med en ung jösse som var ganska orädd och skuttade omkring i min lilla odling och fick onda ögat när han nosade på min solros i vardande men som tur var verkade han inte intresserade av just denna planta. Hoppas på mer värme efter regnet! Ha en fin sommar och semester med allt det bästa!

Fåglar i kvällningen

Ljusa försommar nätter – då har jag svårt att sova när naturens dragningskraft är så stark.

Jag har börjat gå ut vid halvtio, tio på kvällen när den låga solen skiner på trädstammarna så vackert och det är lugnt och stilla i hamnen. Skraken  simmar i solnedgången och skapar förtrollande mönster. Denna tuffa fågel har blivit min favorit tillsammans med snäpporna och spoven. Tyvärr har myggen anlänt också till glädje för fåglar men inte för mig!.

Ha en fin vecka i student och avslutningstider och njut av friheten och lugnet, för sommar blir det i år också!

Ha det gott!

Fågelblick …

Skulle man ha … men skam den som ger sig. Gröngölingen är en av mina favoriter men svår att få syn på trots hans väldigt karaktäristiska sång och varningsläten som följer mig på mina morgonpromenader ofta retfullt nära men osynlig uppe i något träd. Han bygger på ett fint bo och hoppas att han lyckas locka till sig en fröken gröngöling snart …

Ha det gott och ge inte upp om sommar och värme!

Vi lämnar april och hälsar våren välkommen med vintern rasat ut …

Men helt säker kan man inte vara i dessa tider! Vi lämnade vårt hem i norr och firade påsken med sol, värme och snöstorm och åkte vidare med sommardäcken på till en början isiga vägar men söder om Umeå var vägarna bara och torra. Att få uppleva våren både i norr och söder känns som en extra bonus och det stärker livsandarna att få gå genom vitsippslundar, höra gudingarnas åande och andas in havsluften. Ganska så underbart och sedan när det är dags för vårexplosionen i norr, återvända till islossning och sjudande fågelliv emedan snöhögarna så sakta smälter bort, kanske till pingst eller midsommar …

See you later alligator

After a while crocodile… Återser gärna New Orleans och så glad att vi hann besöka denna fantastiska stad innan allt stängdes ner! Historia, kultur och sjudande folkliv dygnets alla timmar! Ganska lugnt på morgontimmarna dock om man vill ha staden för sig själv! Vi spenderade en dag utanför stadsmurarna! In the swamp där vi såg alligatorer i olika storlekar som värme sig i solen och där den som ville fick hålla i ett alligator barn också, mycket sötare än krokodiler och inte lika farliga heller enligt vår kapten på båten! Sköldpaddor,ägretthäger skådades också och bara luftburna ” airboats störde friden där de åkte omkring som ilskna getingar med sin passagerare med hörselskydd … Vi besökte en sockerrörsplantage och såg flera hus från den perioden innan vi anlände till Oak Alley , så vackert belägen med sina 250 års gamla ekar som bildar en 400 meters lång allé upp the huvudbyggnaden som numera är museum. Såg häromveckan filmen Django Unchained som ytterligare belyste slaveriets grymma historia i Amerikanska södern. En lång dag med buss och båt och starka intryck! Fortsättning följer! Ha det gott!