Ännu en grå decemberdag!

Jag har ägnat några dagar att leta bilder för ett speciellt tema i mina dåligt organiserade hårdiskar som gett trötta ögon och ingen utdelning! Huvvaligen! Men det hade det goda med sig att jag hittade många gråvädersbilder och fick ögonkontakt med flera pippisar! Snart är det Lucia och dags att tända tredje ljuset i advent! Vi behöver allt ljus vi kan få i denna jämmerdaldal där vi kurar i våra hem och väntar på befrielsen ska komma efter nyår! Förbereder julen så smått och julkort ska det bli även i år fast det inte är mycket roligt som hänt 2020 efter marsmånad! Corona, corona,corona. Glad att jag bor i glesbygd och har två ställen att alternera mellan … En gråvädersdag då de få färgerna som finns framträder desto mer! Ta hand om er och de goda stunderna !

Tredje sprutan bokad och hoppas få ha hälsan även denna vinter.

Jag redigerar bilder från sommaren och hösten. Det är skönt att luta sig tillbaka och framför datorn minnas värmen och ljuset via bilderna. Dagarna är sig lika nu på senhösten, morgongympa och promenad före lunch och tid för eget arbete efter …. Längtar inte efter snön utan önskar kyla så att tjälen hinner sätta sig i markerna och isarna blir säkra i vinter. För tillfället gäller spikskorna ! Ha det bäst och tänd många ljus!

Sommarhuset Foto 2021 Reminiscenser Digitalt foto 2021

Snart skriver vi november 2021

Länge sedan sist och nu är det dags för ett livstecken!

Junimånad ställde jag ut i Korpilombolo – en speciell glädje att få ställa ut på denna kulturomspunna plats med eldsjälarna systrarna Nylund. Sommaren på Tjörn har varit underbar med mycket sol och bad. Kameran har följt med på mina morgonpromenader och jag har samlat på mig material men nu kommer en tid för redigering och bearbetning av bilder tänker jag … Mörkt och blött ute så lockar det att sitta och minnas sommaren och hösten framför min dator. Så det kommer mera.

Jag ställer ut några foton på hemmaplan i Burträsk konstförenings regi tema: Natur och Djur!

Trevligt vernissage den 24 oktober med kaffe och tårta och trevlig samvaro! Utställningen kan ses fram till den 6 november på Edelviks folkhögskola i aulan! Det finns många fina natur och djurbilder för alla smaker och prisklasser! Värt ett besök! Ha en fin november och allhelgona helg!

Hänryckt eller betryckt!

Pingstafton i Västerbotten, snöfall och regn, temperatur nära nollan ingen större chans till att bli hänförd

Dock i naturen händer det alltid något spännande och denna tidiga morgon så bjöd hararna upp till dans! En upplevelse som gjorde min dag! Så hänryckt blev jag och önskar glad pingst och mycket värme och sol framöver!

Morgonpasset är dagens bästa stund

En dryg timmes promenad ner till Kyrkesund och ut till bätbryggorna och efter stranden bjuder alltid på en skönhets och naturupplevelse, en närvaro som ger energi för hela dagen. Så glad att möta gröngöling och strandskata, tärnor och gudingar varje vår liksom alla våra småfåglar sprider glädje med sin närvaro.

Pågående utställning på Kiruna konsthall till den 24/4 -2021

Så glad för respons och bra marknadsföring av Kajsa och Kiruna konstgille! Finns med på Nsd:s konstalmanacka som informerar om aktuella utställningar i Norrbotten denna vecka. själv har jag lämnat Norrbotten för västkusten att uppleva våren här nere och har njutit av värme och sol i dagarna två men nu blåser västanvinden isigt kallt och vi tar kaffet inne idag. Några morgonpromenader ner till Kyrkesund har jag hunnit med, gått i blåsippsskogen där vitsipporna blommar, gröngölingen bygger på sitt bo i samma tall som i fjol och gudingarna ooar nere vid båthamnen.

Snoken simmar långsamt i dammen och grodorna har lekt färdigt

https://nsd.se/artikel/konstalmanackan-i-norrbotten/lwpkxv7r

https://sverigeskonstforeningar.nu/aktiviteter/norrbotten/konstalmanackan/