Kanadagässen har fått ut sina ungar på min ”fågelö”

Jag går varje morgon samma runda på drygt en timma men kan ta två timmar om jag blir stannande inför något av naturens under. Fascinerande att se hur växtligheten växlar och ändrar skepnad för varje dag och vad som händer i fågelkolonin som ligger utanför båtbryggorna. Kanadagässen har fått ut sina första ungar och ejederhonorna ligger på ägg, nästan helt osynliga för blotta ögat. Det är rörande att se de små liven följa sina föräldrar hack i häl och den oroliga föräldrablicken som ser till sina skyddslingar. Gudingarna får mig att häpna varje år över deras vackra dräkt. Uppvaktande i grupp en ”Åda ”som till slut väljer sin partner.

Hela kolonin hjälps åt att vakta!

Det ilskna fisktärnorna och måsarna jagar bort kråkor och trutar och kanadagässen långa hals spanar alltid, strandskatans varningsrop ljuder och alla på ön uppmärksammar att något är på gång.

0J0A1453tärnakajamås1200Ju mer jag ser av fågellivet ju mer vill jag veta och jag känner mig numera mer som en fågelskådare. Okunnig dock men jag jobbar på den saken.

Ha det gott!

 

2 reaktioner på ”Kanadagässen har fått ut sina ungar på min ”fågelö”

 1. Fina och känsliga bilder av det ljuva fågellivet min vän…men skulle ni inte åka hemåt idag?
  Iofs så förstår jag om du vill stanna hos de vackra och deras dunbollisar, samt vänta på mer kläckning och blomning, MEN, isen gick idag!
  Snart dags för en båttur utåt havsbandet.
  Kram och välkommen hem så småningom!

  Gilla

  1. Ja kära Gertievännen vi ses snart men jag måste bara låta de små dynbollarna få cybervingar och nästa gång vi ses är de nog ute på egna äventyr! Vi gör en halvhalt i Bäckliden! Hoppas få se lite wildlife här också men det dröjer nog bara några dagar tilsl vi når hemadressen! Kramar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.