Blommor som uttrycker!

Jag kan inte blomsterspråket men jag tycker att blommor verkligen kan spegla en känsla,

Min favorit ögonpyrolan som växer i skuggan och vänder sina blommor nedåt, så lätt att gå förbi. Klöver, prästkrage och fibblor finns nu i överflöd och signalerar högsommar men också att det lider mot höst , liksom tistelblomman ”rakborsten”som är så praktfull. Doften av utslaget hö minner om barndomen med ”slåttana” och kampen mot regnet att hinna få in det torra höet från hässjorna till ladorna innan …vilket denna sommar skulle ha varit svårt!

Hoppas att solen och värmen återkommer och värmer kropp och själ!

Ha det gott i sensommartid!

2 reaktioner på ”Blommor som uttrycker!

 1. Jadå, jodå, man kan känna sig rofylld och även lite poetisk, i de bästa stunder och speciellt när man betraktar de sköna. De värdiga, de vackra, de som förgyller vår tillvaro, de som får oss att se framåt och kanske även att längta lite.
  Jag tar till mig dina underbara bilder, jag ser framåt och jag blir till och med lite glad.
  Tack kära vännen för att du lyfte mig ett litet snäpp och kramar skickar jag till er på västkustens pärla!

  Gilla

  1. Tack kära Gertievännen! Du ger så mycket inspiration och kraft till oss alla i dina betraktelser i bild och text, så glad om jag kan ge tillbaka något kära vän! Bamsekramar!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.