Majmånad, våren är välkomnad och vintern har rasat ut om än motvilligt!

Under många år har jag haft glädjen att möta våren på Tjörn! Trots bakslag i vädret med kyla och snöstorm så bangar inte flyttfåglarna för att starta upp igen! Tänker på Karin Boyes dikt ja visst gör det ont när knoppar brister varför skulle annars våren tveka varje gång jag ser kastanjens svällande knoppar slå ut men nuförtiden känner jag bara oförvanskad glädje över fåglarnas iver att få bilda bo igen och koltrasten som drillar natten igenom utanför vårt sovrumsfönstrer. Det välbekanta ljudet av gudingarnas ”ooanden”, dessa vackra herrar som kråmar sig för ådorna som väljer noga bland många friare. Hör en fasantupps rop någonstans ifrån, snurrar runt och blir varse denna praktfågel som värdigt stegar över vägen, jag bugar mig. Slånbärsbuskarna har börjat blomma till lycka för humlorna Strandskatorna med sina röda ögon , lysande oranga näbb och snygga svartvita dräkt har bjudit på fågelromansens mest intima. Gröngölingen har redan boat i den stora tallen även i år. Lilla hackspetten trummar och lyssnar efter svar. Rödhaken drillar och stenskvättan skvätter. Råbocken skäller uppe bland bergen och tittar ner. Småskraken simmar ut mot havet och skarven flyger vidare. Livsgläden i naturen inger hopp som värmer både kropp och själ

Dags att gå hem och äta frukost med min kära Calle och känna sig lite lycklig ändå!

Kramar!

2 reaktioner på ”Majmånad, våren är välkomnad och vintern har rasat ut om än motvilligt!

  1. Underbara bilder som inte bara andas vår…de skriker och pockar på…Nu är det VÅR! Bästkusten i sitt bästa ljus tack vare dig…tusen tack för titten vännen!
    Kram från oss och de Italienska kolisarna!

    Gillad av 1 person

    1. Det gläder mig kära vänner att vårkänslorna från Kyrkesund/ Skogsborg gick fram. Det blev ett koncentrat av mina morgonpromenader ner till hamnen som alltid bjuder på något nytt ! Vi ses snart på hemmaplan! Bamsekramar!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.