I backspegeln

Nu börjar den finaste tiden ” vårvintern” . Påsken är i antågande och man kan inte längre sitta inne utan måste ut och möta solen på Kalixälven …

Förkortade vintern åtskilligt med fjortondagars resa till Thailand tillsammans med min kära vän Gundalill . Resan bokades för drygt två år sedan och efter många om och men från resebolagets sida och Coronakarantän så blev Thailandsresan verklighet i slutet på januari. 

Fyra dagar med sol och bad på Kata Palm Resort & Spa med mycket av allt, sol, bad, turister, trafik och uteliv. Solfaktor 50+ behövdes insåg vi ganska snart och svalka sig i det ljuvliga varma vattnet var det bästa av allt!

En biltur på drygt två timmar och vi var framme vid nästa anhalt på resan, Our Jungle Camp i Khao Soks nationalpark med övernattning i trädhotell . En vacker plats med höga berg ,frodig grönska och exotiska blommor men även kända krukväxter som här växer som buskar och träd. En extra djungeltur efter lunch blev bokad vilket visade sig vara ett misstag, inte mycket av intresse på turen om man inte är specialintresserad av spindel och skorpionbon och dessutom vickade jag mitt knä som grädde på moset. Trots allt fick vi en fin kväll på verandan på vårt trädhotell och somnade till ljudet av cikador och änder nere i floden som snattrade oavbrutet. Morgon därpå hämtades vi av guiden Chai för att  åka till Cheow Lan Lake för en övernattning på en flytande bungalow , ett besök i en grotta med stalagmiter och stalaktiter, ännu en djungelvandring där vi lärde de oss allt om bambu och gummiträd… försedd med en vandringsstav och värktabletter så klarade jag den vandringen hyfsat och att en ev hungrig tiger som skulle finnas i närheten fick tanten att öka farten!
Sussade gott den natten på lugnt vatten. Tidigt uppe för en  morgontur med hopp om att få se för att se vilda elefanter, det skulle finnas en liten hjord på tolv individer som man kunde se när de gick ner för att dricka, tyvärr hade vi inte den turen på vår sida. Hörde elefanterna och såg bambuträdens kronor vaja, så de var nära men väldigt svåra att se i all grönska. Vår guide tog en bild med min kamera och det går med god vilja att urskilja ett elefanthuvud i det gröna dunklet. Några nyfika apor fick vi i alla fall syn på, lekande unga makaker som svingade sig i lianerna och en skyggare mamma med sitt lilla barn. Så fina.

Både människor och djur har flyttats från stora områden som lagts under vatten för detta gigantiska dammprojekt .Väldigt speciellt landskap med de höga smala klippformationerna och svårt att tänka sig hur det såg ut innan detta blev Cheow Lan Lake. Sjön har ett djup på 90 meter som mest . På vägen tillbaka åkte vi till några speciella kalkstensformationer i de traditionella långriggade båtarna som är ganska ranka, det gällde att sitta still mitt i båten och med obligatorisk flytväst på! Hemgjord kokosglass kunde man köpa ute på sjön, vilken lyx! Tillbaka till verkligheten, steg vi iland och åkte till sista anhalten på resan Khao Lak

Sista fem dagarna tillbringade vi på Outrigger Khao Lak Beach cirka femton minuter med bil från centrala Khao Lak, ett fantastisk ställe alldeles nära havet helt utan kommers , ett fridfullt paradis där man bara kunde vara. Långa sandstränder glest befolkade inbjöd till långa barfota vandringar, På promenadavstånd låg små strandrestauranger där man kunde äta middag under bar himmel. Att få sitta på första parkett och se solen gå ner i havet var magiskt

Jag börjar förstå dom som gärna återvänder till Thailand. 

Ha det gott nu i vårsolen! 

Kata Beach

Khao Soks nationalpark

Our Jungle Camp

Cheow Lan Lake

Outrigger Khao Lak Beach Resort

2 reaktioner på ”I backspegeln

 1. Den som väntar på något gott…väntar aldrig för länge! Glad blev jag när jag upptäckte dina fina bilder och visst fanns det en del djurliv, av det nättare slaget. Elefanten hittar jag inte, men den pluttiga lilla apan har charm i mängd. Båtfärden verkar skön, lite behövlig svalka efter djungeläventyret?
  Tack för titten,
  Ha det gott och dröm dig tillbaka nu i snöovädret,
  Kramen

  Gilla

 2. Tack kära Gertievännen! Glad att få respons och det tog tid att processa Thailandsresan!
  Ska lägga in elefantglimten på hemsidan som vår guida tog! Afrika är afrika och Thailand något annat får man inse annars blir det inte rättvist!
  Bamsekramar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.