See you later alligator

After a while crocodile… Återser gärna New Orleans och så glad att vi hann besöka denna fantastiska stad innan allt stängdes ner! Historia, kultur och sjudande folkliv dygnets alla timmar! Ganska lugnt på morgontimmarna dock om man vill ha staden för sig själv! Vi spenderade en dag utanför stadsmurarna! In the swamp där vi såg alligatorer i olika storlekar som värme sig i solen och där den som ville fick hålla i ett alligator barn också, mycket sötare än krokodiler och inte lika farliga heller enligt vår kapten på båten! Sköldpaddor,ägretthäger skådades också och bara luftburna ” airboats störde friden där de åkte omkring som ilskna getingar med sin passagerare med hörselskydd … Vi besökte en sockerrörsplantage och såg flera hus från den perioden innan vi anlände till Oak Alley , så vackert belägen med sina 250 års gamla ekar som bildar en 400 meters lång allé upp the huvudbyggnaden som numera är museum. Såg häromveckan filmen Django Unchained som ytterligare belyste slaveriets grymma historia i Amerikanska södern. En lång dag med buss och båt och starka intryck! Fortsättning följer! Ha det gott!

2 reaktioner på ”See you later alligator

  1. Roligt att se dig på WordPress! Har redan kommenterat på FB, men jag upprepar mig och berömmer dig för de fina och inspirerande bilderna! Ha det gott i vårvintersolen…skida på!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.