April och ”love is in the air”

Som vanligt firar vi in våren på Tjörn, i skrivande stund så det regnar det! ”Sommarvädret” som varat nästan en vecka har fått björkarna att spira i grönt och det blommar fullt med vitsippor i min blåsippsskog. Hälsat på nästan alla min fågelkompisar som återkommit för att sätta bo!

Grönjölingen är min favorit och den älskade Staren som blivit så sällsynt ,så roligt att återse. En kamp på skäret om en boplats med många orosmoln i form av kråkor och trutar som gärna rövar ägg. Ådan som väljer noga mellan sina fem friare och har ett fasligt sjå med dessa trånande gudingar. Stenskvättan framträder så fint mellan hav och sten. Rödhaken och koltrasten sjunger vackert från morgon till kväll. Strandskatan flyger vacker och färgglad lockar till kärleksmöte. Den lilla hackspetten bygger på sitt bo och skickar signaler från telefonstolpen som ljuder vida omkring! Dags att vakna nu för nu är det vår!

Vårhälsningar!

2 reaktioner på ”April och ”love is in the air”

  1. Åh vilka underbara vårprimörer, jag nästan känner hur det spritter. Vad gör väl lite regn när naturen är i sitt esse? Njut nu av allt vårligt, här har det tagit stopp och inte en fjäder av vare sig svan eller spov…däremot frisk nordan.
    Kramen!

    Gillad av 1 person

  2. Tack kära Gertie! Jag har börjat med mina tidiga morgonpromenader och allt händer det något som är spännande i naturen. Numera med ”lilla kameran” Sony RX10M4, men det kan inte bli samma kvalite´som med Canon och 100-400mm förstås, men jag slipper anstränga mitt knä och det är prio just nu! Bamsekramar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.